EN | CZ | SK

E-2 Investor Visa: Q&A

E-2 Investor Visa

E-2 Investor Visa: Q&A

E-2 víza sú dočasné pracovné víza pre obchodných investorov a ich zamestnancov, ktorí prichádzajú do USA za účelom investovania kapitálu. Tu sú niektoré otázky, ktoré sú najčastejšie kladené našimi klientmi.

1. Ktoré krajiny sú oprávnené k E-2 visa?

E-2 víza môžu byť udelené iba občanom krajín, s ktorými Spojené štáty podpísali dohodu. Tu je zoznam zmluvných krajín.

2. Musím investovať 1 milión dolárov a najať 10 zamestnancov?

Nie. E-2 vízum nevyžaduje určité množstvo investícií a  nemusíte mať ani stanovený počet zamestnancov, ktorých budete musieť najať, ale obvykle firma by mala zamestnávať aspoň zopár zamestnancov v USA.

3. Aká je minimálna potrebná suma investície?

Všeobecne platí, že výška investícií by mala byť  medzi  50,000 a 500,000 dolárov.

4. Je podnikateľský plán nevyhnutný?

Áno. 5 -ročný podnikateľský plán je kľúčovým prvkom, ktorý imigračný úradníci berú do úvahy pri skúmaní vašej žiadosti o vízum.

5. Musím podnikať v určitom type odvetvia?

Nie. Vaše podnikanie musí byť aktívne a ziskové .

6. Môže E-2 vízum viesť ku Zelenej karte?

Nie. E-2 investorské víza sú neprisťahovalecké  víza, ktoré sú schválené na 5 -ročné obdobie s možnosťou predĺženia. EB-5 vízum je úplne iné imigračné vízum, o ktorom si môžte prečítať tu.

7. Dá sa E-2 vízum získať prostredníctvom investovania do nehnuteľnosti?

Nie. Žiadateľ musí preukázať, že podnikanie je aktívne a reálne. To vylučuje pasívne investície, ako sú nehnuteľnosti alebo vlastnenie akcií. Avšak, existuje zopár výnimok. Pre viac informácie kliknite sem.

8. Môžem so sebou zobrať rodinu do USA ?

Manžel/manželka a deti investora dostanú automaticky E-2 vízum ako príslušníci rodiny a  manžel/manželka môže žiadať o pracovné povolenie.

9. Aká je cena za E-2 vízum a ako dlho trvá udelenie víz? 

Právne poplatky sú od  5,000 – 7,000  dolárov a zvyčajne celý proces udelenia víz trvá 60 až 90 dní.

10. Je potrebná asistencia právnika?

Odporúčame najať si advokáta, pretože častokrát USCIS odosiela žiadosti o dodatočné dôkazy, čo môže byť docela náročné na splnenie.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho alebo dajte like. Nezabudnite Prihláste sa do nášho Newsletter Immigration Biz a získajte ZADARMO e-book Ako získať E2 víza do USA a tiež získate týždenné aktualizácie ZDARMA!

Páčil sa vám tento článok?

Zdieľajte ho!

1 komentárov… add one

Zanechajte komentár

CHCEM Ebook ZADARMO!

Checkni IB Youtube Channel

Napísali o nás

Kto sme