EN | CZ | SK

Ako získať H-1B pracovné visa pre start-up?

H-1B pracovné visa

H-1B pracovné visa pre STARTUP.

H-1B pracovné visa je najčastejším spôsob, akým môže zamestnávateľ sponzorovať profesionálnych zamestnancov v USA. Podmienkou je, že zamestnanec musí mať pozíciu, ktorá vyžaduje bakalársky titul alebo musí mať aspoň rovnocenné skúsenosti v tejto oblasti.

Ako môžete získať H-1B pracovné visa?

Po prvé, budete musieť preukázať, že existuje vzťah medzi zamestnávateľom a zamestnancom. Podľa úradu USCIS, začínajúca spoločnosť by mala poskytnúť dôkazy o tom, že existuje samostatné predstavenstvo spoločnosti, ktoré má schopnosť najímať, prepustiť, vyplatiť alebo kontrolovať prácu zamestnanca.

Okrem toho budete musieť predložiť dôkazy preukazujúce vašu správu nad spoločnosťou,  napríklad Investičnú zmluvu, Zmluvu o nákupe akcií atď. Ďalej odporúčame predložiť pracovné zmluvy medzi navrhovateľom a zamestnancom.

H-1B pracovné visa pre začínajúce spoločnosti?

Ak chcete žiadať o H-1B pracovné visa a musíte spĺňať ďalšie nevyhnutné požiadavky, ktoré sú dobromyseľná ponuka práce, špecializovanosť povolania a dostatočnosť výrobných priestorov. Zamestnanec by mal od zamestnávateľa získať pracovnú ponuku čestne a zamestnávateľ by mal zaplatiť oprávnenej osobe prevažujúcu mzdu. Ďalšou požiadavkou je dokázať, že ponúkaná pracovná pozícia je špecializovaná a že zamestnanec bude vykonávať iba úlohy, pri ktorých môže využiť svoju špecializáciu.

Dokumentácia, ktorú budete potrebovať:

• Spoločenská zmluva

• Stanovy spoločnosti

• EIN/FEIN (Employer Identification Number)

• Zápisnice spoločnosti

• Podnikateľská licencia

• Nájomná zmluva

• Bankové výpisy

• Biznis plán

Viac o pracovných vízach nájdete tu. 

Video o pracovných H1B vízach najdete tu. 

Páčil sa vám tento článok?

Zdieľajte ho!

0 komentáre/komentárov… add one

Zanechajte komentár

CHCEM Ebook ZADARMO!

Checkni IB Youtube Channel

Napísali o nás

Kto sme